Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/terapies/public_html/carlesgallego.com/libraries/cms/application/cms.php on line 460
1.7 GESTIÓ DE CONFLICTES
 GESTIÓ DE CONFLICTES

En tota organització, sovint, hi hauran conflictes (grans o petits). Serà molt important saber gestionar aquests conflictes d’una manera constructiva, de manera que es pugui avançar en positiu i mai deixant que la situació s’encalli.

Les persones, davant els conflictes, adopten les següents actituds:

 

Eludir i evitar:

En aquest estil la persona no s’enfronta al conflicte, no satisfà ni les pròpies necessitats ni les de l’altre persona. De vegades es surt diplomàticament per no enfrontar la situació o bé, posterga la situació.

Adaptar-se:

La persona està disposada a sacrificar les seves pròpies necessitats per satisfer les necessitats de l’altre persona, seguir les seves indicacions o cedir en el seu punt de vista. Aquest persona es valora poc i té una alta consideració cap als demés.

Competir:

Quan el nivell d’autoafirmació es molt elevat i el nivell de comprensió de les necessitats dels demés es molt baix. Implica la utilització de qualsevol mitjà per arribar a la meta.

Col·laborar:

Aquest estil és l’òptim i representa l’oposat a Eludir. Qui sap col·laborar té una alta autovaloració i alta consideració, així que fa un esforç per treballar amb l’altre persona per poder trobar una solució que satisfaci les necessitats d’ambdues parts.

Compromís:

Adopta una posició intermèdia entre la fermesa i la cooperació. Busca trobar una solució mútuament acceptable. Pot implicar partir les diferències i intercanviar concessions.

 
Carles Gallego ©2014
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Información adicional